Παύση πληρωμών στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μετά το Ασφαλιστικό!
June 2, 2016
Υποχρέωση η καταβολή μισθού και όχι χάρη
June 8, 2016

Σε ισχύ τέθηκε το on line μητρώο Media

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα το μητρώο “on line media” στο οποίο θα πρέπει να καταγραφούν προαιρετικά όλα τα διαδυκτιακά μέσα ενημέρωσης, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.
Οι διαδικτυακές επιχειρήσεις θα καταχωρούν στο μητρώο στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμο νόμιμου εκπροσώπου (εκδότη, διευθυντή), μετοχολόγιο, ΑΦΜ και ΔΟΥ, αριθμός εργαζομένων και σχέση απασχόλησής τους Το κίνητρο για να το πράξουν θα είναι η συμμετοχή στην κατανομή της κρατικής και τραπεζικής διαφήμισης.
Ο υπουργός Επικρατείας έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν θα υπάρχει καμία παρέμβαση στο περιεχόμενο. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι επελέγη η προαιρετική και όχι η υποχρεωτική καταχώρηση ώστε να μην υπάρξουν ζητήματα περιορισμού της ελευθερίας του διαδικτύου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μέχρι σήμερα η πλειονότητα της κρατική διαφήμιση κατευθύνεται κατά 90% στα “συμβατικά” μέσα ενημέρωσης, σε εφημερίδες και ραδιο-τηλεοπτικούς σταθμούς.
Με στόχο την πάταξη του φαινομένου της λογοκλοπής η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας ετοιμάζει ειδικό λογισμό που θα εντοπίζει κείμενα που έχουν αναπαραχθεί χωρίς την έγκριση του εκδότη τους.

Leave a Reply