Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε καταδικάζει την στοχοποίηση του μέλους της Θ. Μερτζάνη από τον Δήμαρχο Λεβαδέων

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε καταδικάζει την στοχοποίηση

του μέλους της Θ. Μερτζάνη από τον Δήμαρχο Λεβαδέων

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης και χειραγώγησης στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, πολύ περισσότερο, δε, στην όποια επιχειρούμενη παρέμβαση θεσμικών και αιρετών πολιτικών ή αυτοδιοικητικών προσώπων στην ελεύθερη βούληση των μελών μας.

Η στοχοποίηση του μέλους μας Θανάση Μερτζάνη, για άρθρο του που δημοσίευσε πρόσφατα στην ιστοσελίδα tvstar σχετικά με τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής Λεβαδέων, αποτελεί περιστατικό επιχειρούμενης παρέμβασης στη δημοσιογραφική άποψη και έκφραση και μάλιστα με επίσημο δελτίο Τύπου του Δήμου Λεβαδέων που διενεμήθηκε σε Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής.

Ως εκ τούτου, οφείλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα την επίθεση του δημάρχου Λεβαδέων Δημήτρη Καραμάνη στο μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, το οποίο εξέφρασε την δημοσιογραφική του άποψη στηριζόμενος σε ηχητικά ντοκουμέντα της επίμαχης ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων.

Τακτικές gaslighting (μέθοδος ψυχολογικής χειραγώγησης) δεν θα επιτρέψουμε να κάμψουν το ρόλο των μελών μας στις τοπικές κοινωνίες και στην ελευθερία του λόγου που αποτελεί και τη βασική αρχή της Δημοκρατίας μας.

 

Το Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε