Εκδήλωση για τον Τύπο στην Αντίσταση από την ΕΣΗΕΘΣτΕΕ και τον Σ.Ι.Μ.Ε.Α.

Εκδήλωση για τον Τύπο στην Αντίσταση από την ΕΣΗΕΘΣτΕΕ και τον Σ.Ι.Μ.Ε.Α.
 
Επετειακή εκδήλωση με θέμα «Ο Τύπος στην Αντίσταση», συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης και η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για να τιμήσουν την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης που γιορτάζεται στην χώρα μας στις 25 Νοεμβρίου.
Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Ξενοφώντος-2ας Νοεμβρίου), στον Βόλο, αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 7 μμ., είναι αφιερωμένη στην δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίτσα Κολιού, προκειμένου να τιμηθεί το σπουδαίο έργο που κληροδότησε με θέμα την Εθνική Αντίσταση.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Διδάκτωρ ιστορίας Ελένη Πασχαλούδη και ο δημοσιογράφος Μάκης Μπαλής, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών, ενώ για την Νίτσα Κολιού, την πρώτη γυναίκα πρόεδρο Ένωσης Συντακτών, θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Σαμαράς. Επίσης την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Γιώργος Τσιγκλιφύσης και η αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αν. καθηγήτρια Ιστορίας κ. Ιωάννα Λαλιώτου.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε