Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Αχιλλέα Τραγούδα

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Αχιλλέα Τραγούδα
Περισσότερες από 250 φωτογραφίες παρουσιάζει ο συνάδελφος και ερασιτέχνης φωτογράφος Αχιλλέας Τραγούδας, σε έκθεση που εγκαινιάστηκε χθες Πέμπτη, στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.
Από τις εικόνες αυτές, οι 60 είναι σε έντυπη μορφή, ενώ οι υπόλοιπες προβάλλονται σε οθόνη. Πορτρέτα, εικόνες δρόμου και στιγμές της καθημερινότητας ανθρώπων από 30 χώρες που επισκέφτηκε και απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο Αχιλλέας Τραγούδας, αποτελούν τη θεματολογία της έκθεσης, την οποία οργανώνουν το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε. Η έκθεση θα λειτουργήσει σήμερα Παρασκευή, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, την Τρίτη 31 Μαΐου και την Τετάρτη 1 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Ο Αχιλλέας Τραγούδας, δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας – Εύβοιας, και αρχισυντάκτης της «Ελευθερίας» και των περιοδικών της για 35 χρόνια, ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία για περισσότερα από 30 χρόνια κι έχει παρουσιάσει εικόνες του σε πέντε ομαδικές εκθέσεις, ενώ τα «Πρόσωπα και Στιγμές Ανθρώπων» είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση. Η πρώτη του ατομική ήταν αφιερωμένη στην Κωνσταντινούπολη, είχε τον τίτλο «Η δική μου Πόλη» και παρουσιάστηκε το 2015 στην Λάρισα.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων, για την έκθεση μίλησαν εκτός από τον Αχιλλέα Τραγούδα: ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη και ο αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος Γιάννης Σιούλας.