Πραγματοποιήθηκαν οι συνελεύσεις της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ

Πραγματοποιήθηκαν οι συνελεύσεις της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ

Πραγματοποιήθηκαν οι συνελεύσεις της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ

 

Με μεγάλη συμμετοχή των μελών πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024, οι γενικές συνελεύσεις της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, στο ξενοδοχείο VALIS, στην Αγριά.

Κατά την πρώτη γενική συνέλευση συζητήθηκε η πρόταση της απερχόμενης διοίκησης για την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού της Ένωσης, πρόταση που έγινε αποδεκτή σχεδόν στο σύνολο της. Μία από τις αλλαγές που φέρνει το νέο καταστατικό είναι η θέσπιση τριετούς (από διετή που ήταν μέχρι τώρα) θητείας για το Διοικητικό Συμβούλιο και τα άλλα όργανα διοίκησης.

Η δεύτερη συνέλευση αφορούσε τον απολογισμό, διοικητικό και οικονομικό, της απερχόμενης διοίκησης που εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους συμμετέχοντες στην γενική συνέλευση. Πριν την έγκριση του οικονομικού απολογισμού διαβάστηκε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, μετά από τον έλεγχο που έκανε στα βιβλία του σωματείου.

Η συνέλευση εξέλεξε Εφορευτική Επιτροπή, η οποία θα διενεργήσει στις 3 Μαρτίου 2024 εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, Πειθαρχικών Συμβουλίων, Εξελεγκτικής Επιτροπής και εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ.

Μετά το πέρας των συνελεύσεων έγινε η κοπή της πίτας της Ένωσης, αλλά και του Επικουρικού Ταμείου Αρωγής Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.