Ξενάγηση δημοσιογράφων στο Αρχαίο Θέατρο

Ξενάγηση δημοσιογράφων στο Αρχαίο Θέατρο


Στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας ξεναγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας από τον Αθανάσιο Τζιαφάλια, Αρχαιολόγο, Επικεφαλής της Επιτροπής για τις ανασκαφές στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισα.

Η ξενάγηση έγινε με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας. Ο κ. Τζιαφάλιας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την πορεία του έργου, εξήγησε πως οι εργασίες προχωρούν παρακάμπτοντας τις όποιες δυσκολίες και εάν όλα πάνε καλά η αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου θα ολοκληρωθεί την επόμενη πενταετία. Ειδική αναφορά στις επιγραφές που βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο έκανε ο Γάλλος επιγραφολόγος και ιστορικός Bruno Helly. Επίτιμος Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών της Γαλλίας (Παράρτημα Λιόν). Ο Μπρούνο Ελλύ εργάζεται αυτή την περίοδο επικεφαλής ομάδας επιγραφολόγων και αρχαιολόγων στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης μας.

Τους κκ. Αθ. Τζιαφάλια και Μπρούνο Ελλύ ευχαρίστησε για την ειδική ξενάγηση στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας ο κ. Χρήστος Μπεχλιβάνος, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ.