Συγγραφέας : Λάζαρος Αρσενίου

Ντοκουμέντο για την αποστολή και τη δολοφονία του Κώστα Βιδάλη στη Θεσσαλία αποτελεί το βιβλίο του Λάζαρου Αρσενίου «Η δολοφονία του Κώστα Βιδάλη» (εκδόσεις Αφών Τολίδη, Αθήνα, σελ. 136).
“Ήταν ένα έγκλημα της Δεξιάς που στέρησε τη δημοσιογραφική οικογένεια από μία σημαντική προσωπικότητα και έπληξε θανάσιμα την ελευθεροτυπία στη χώρα μας” σημειώνει ο συγγραφέας.
«Το κορμί του, το χιλιοβασανισμένο του κορμί που το πετσόκοψαν οι κακούργοι χασάπηδες του περιβόητου Σούρλα, που είχαν εκπαιδευτεί στα στρατόπεδα των ναζήδων, το κράτησε για πάντα η Θεσσαλία, η Θεσσαλία αυτή που τόσο αγάπησε και πούγραψε γι’ αυτήν τη “Mάχη της Σοδειάς”» γράφει στο προλογικό σημείωμα του βιβλίου η γυναίκα του Κώστα Βιδάλη, Κάτια.
Το εξώφυλλο είναι από το ανέκδοτο πορτρέτο του Κώστα Βιδάλη, έργο του ζωγράφου Αντώνη Πρωτοπάτση που ήταν αναρτημένο στα γραφεία του «Ριζοσπάστη» με παραγγελία του αείμνηστου Κώστα Καραγιώργη. Διασώθηκε τη στιγμή της εισβολής των αστυνομικών όταν το 1947 κλείστηκε ο «Ριζοσπάστης» και παραδόθηκε στη γυναίκα του Κάτια Βιδάλη.