Ευτυχισμένο το 2017, με μπόλικο χιούμορ!
December 31, 2016
Αναθεώρηση δημοσιογραφικών ταυτοτήτων
January 8, 2017

Τέλος και τυπικά το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ!

Τελειώνει και τυπικά το ασφαλιστικό ταμείο των ΜΜΕ από την 1η του νέου έτους με την απορρόφηση των υπηρεσιών του από τον ενιαίο ΕΦΚΑ. Παρά τις ηχηρές διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών και τις δηλώσεις συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΣΥ με άριστες σχέσεις με το υπουργείο Εργασίας, από την 1η Ιανουαρίου όλες οι κεντρικές υπηρεσίες του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ μετατρέπονται σε «περιφερειακές οργανικές ομάδες, υπαγόμενες απευθείας στον διοικητή του ΕΦΚΑ»!
Η πρόεδρος του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ γίνεται προϊσταμένη των οργανικών ομάδων, οι οποίες σύμφωνα με το άρθρο 69Ζ, το οποίο προστέθηκε με απόφαση της νέας υπουργού Εργασίας στον νόμο 4387/2016, διατηρούν «την ίδια οργανωτική δομή και αρμοδιότητες». Συγκεκριμένα, όπως ορίζει η νέα διάταξη, οι οργανικές ομάδες της Α ΄ Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών (ΤΣΠΕΑΘ), της Β ́ Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών (ΤΑΙΣΥΤ), της Γ ́ Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών (ΤΑΤΤΑ), της Δ ́ Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών (ΤΣΕΥΠ) και του Περιφερειακού Τμήματος Ασφάλισης Παροχών Θεσσαλονίκης μετατρέπονται σε περιφερειακές.
Όπως ακριβώς καταγγελλόταν στις γενικές συνελεύσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε στις συνδικαλιστικές Ενώσεις τη «συμμετοχή» στις Συμβουλευτικές Επιτροπές του ΕΦΚΑ. Τυπικά, δηλαδή, οι συνδικαλιστές που ήταν μέλη της διοίκησης του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ μετατρέπονται σε «συμβούλους». Για να χωρέσουν μάλιστα όλοι, με νέα υπουργική απόφαση της 19ης Δεκεμβρίου τροποποιήθηκε η αρχική απόφαση του Οκτωβρίου για τα μέλη των Συμβουλευτικών Επιτροπών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και η συμμετοχή των «συμβούλων» γίνεται ύστερα από πρόταση των ίδιων των Ενώσεων! Έτσι, σύμφωνα με την τροποποίηση της απόφασης με αριθμό 55377/14622, στις Συμβουλευτικές Επιτροπές που αφορούν το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ μετέχουν πλέον: «Τρεις (3) εκπρόσωποι των ασφαλισμένων που προτείνονται» από την ΠΟΕΣΥ και όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ένας επιπλέον εκπρόσωπος που προτείνεται από τις Ενώσεις ιδιοκτητών όλων των ΜΜΕ.

(ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ)

Leave a Reply