Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣτΕΕ για την επίθεση στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ
December 21, 2017
Εγγραφές Νέων Μελών και Μετατάξεις
January 13, 2018

Σε δύο αριστούχους από τη Λάρισα τα βραβεία Μαρκατά 2017

Από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

Σε δύο αριστούχους μαθητές, την Αθανασία Γραμμουστιάνου και τον Μιχάλη Νιαβή που εισήχθησαν με πολύ υψηλό βαθμό (19,3 και 19,4) σε σχολές δημοσιογραφίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, δόθηκαν φέτος τα βραβεία Μαρκατά του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ‘Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας απέμεινε και φέτος τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά», σε αποφοίτους Λυκείου της Κεντρικής Ελλάδας, που πέτυχαν τις υψηλότερες θέσεις εισαγωγής σε πανεπιστημιακές δημοσιογραφικές σχολές.

Τα μέλη της διοίκησης συναντήθηκαν με τους φοιτητές της δημοσιογραφίας και τους γονείς τους, στα γραφεία του Μορφωτικού Ιδρύματος στη Λάρισα όπου και παραδόθηκαν τα βραβεία.

Τόσο ο πρόεδρος Δημήτρης Χορταργιάς, όσο και τα μέλη της διοίκησης του Μορφωτικού Ιδρύματος συνομίλησαν με τους επιτυχόντες για το επάγγελμα του δημοσιογράφου -τις χαρές, τις λύπες, τις δυσκολίες, αλλά και την ικανοποίηση που προσφέρει- αλλά και για τον σπουδαίο ρόλο των Ενώσεων Συντακτών, που λειτουργούν ως «ομπρέλα» προστασίας των δικαιωμάτων των σκληρά εργαζόμενων στον τομέα της  ενημέρωσης.

Οι δύο νεαροί σπουδαστές των τμημάτων δημοσιογραφίας ανέφεραν πως τους ενθουσιάζει η επιλογή των σχολών τους, θέλουν να ασκήσουν το επάγγελμα και εξέφρασαν την ευχή και ελπίδα ότι μέχρι να βγούνε στην αγορά εργασίας, η κρίση στον Τύπο να έχει περάσει…

 

 

 

Leave a Reply