Το βιβλίο-μαρτυρία «Ο Αντιστασιακός Τύπος της Θεσσαλίας», του βετεράνου δημοσιογράφου Λάζαρου Αρσένιου για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Αντιστασιακός Τύπος στα μαύρα χρόνια της γερμανικής κατοχής, που ξεπερνώντας τις αντιξοότητες έφθανε στα χέρια όχι μόνο των Θεσσαλών αλλά και όλων των Ελλήνων, παρουσιάστηκε στις 31 Ιανουαρίου, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας.

Πρόκειται για ένα βιβλίο βιωματικό από έναν άνθρωπο που έζησε τα γεγονότα από πρώτο χέρι, αφού οι πρωταγωνιστές του ήταν συνάδελφοί του, επαγγελματίες δημοσιογράφοι που χωρίς να το νοιώθουν στην κυριολεξία έγραφαν ιστορία και συνέβαλαν με τον τρόπο τους ώστε να καταλάβει η Θεσσαλία μια από τις πρώτες θέσεις στην Εθνική Αντίσταση. Και ακόμα κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους κατοίκους της και ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησής τους να διεξάγουν αντίσταση ενιαία ΕΑΜική.

Μια αντίσταση μαζική και πολυμορφική, στο βουνό, στην ύπαιθρο και στις πόλεις και με όλα τα μέσα: πεζικό, πυροβολικό, ιππικό, μηχανικό, ναυτικό, μέχρι και με μονάδα αεροπορίας. Το βιβλίο παρουσίασαν οι Γεώργιος Αντωνακόπουλος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος, Γιάννης Σιούλας, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ημερήσιος Κήρυκας» και γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Θ.Στ.Ε-Ε, ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος και της Ένωσης Συντακτών Θ.Στ.Ε-Ε Δημήτρης Πελεκούδας, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η θεατρολόγος και ηθοποιός του «Θεσσαλικού Θεάτρου» Θεοδώρα Μουκούλη.