Σε δύο 24ωρες απεργίες συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας στις 27 Νοεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου. Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας σημειώνει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της EΣΗΕΘΣτΕΕ συντασσόμενο με τις αδελφές Ενώσεις της χώρας και υπό την αιγίδα της ΠΟΕΣΥ, αποφάσισε την κήρυξη δύο 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων, κατά των κυβερνητικών μεθοδεύσεων για το ασφαλιστικό, ήτοι:

1. την Τρίτη 27 Νοεμβρίου ως αυτοτελής έκφραση της έντονης αγανάκτησης του δημοσιογραφικού κόσμου, για την ανατροπή στα κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου, που επιχειρεί η κυβέρνηση, με ταυτόχρονη μετωπική επίθεση σε βάρος του δικαιώματος ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

2. Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στη γενική απεργία που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε μία συνολική διαμαρτυρία κατά της αντιασφαλιστικής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να παίξει πολιτικά ή άλλα παιχνίδια με τους πόρους και τα αποθεματικά των ταμείων τους και το δικαίωμα ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Λέμε όχι στην πολιτική που επιχειρεί να εκθεμελιώσει το ασφαλιστικό σύστημα, να υφαρπάξει αποθεματικά και με το πρόσχημα των ομαδοποιήσεων-ενοποιήσεων, να ισοπεδώσει κατακτήσεις, ανατρέψει δικαιώματα, μειώσει συντάξεις, αυξήσει όρια ηλικίας.

Καλούμε το σύνολο των συναδέλφων σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ώστε να δοθεί έμπρακτα η απάντηση στην «επιδρομή» έναντι κεκτημένων, που κατοχυρώθηκαν με κόπους, θυσίες και αγώνες δεκαετιών».