Τι ισχύει σχετικά με τις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες»
November 24, 2018
Δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά»
December 17, 2018

Και οι δημοσιογράφοι μπροστά για το λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Και οι δημοσιογράφοι συστρατεύονται με την κοινωνία του Βόλου, για να συμβάλουν, όχι μόνο στην καταγραφή των γεγονότων, αλλά πιο ενεργά στην προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και δύο μήνες για την αγορά ειδικού λεωφορείου μεταφοράς μαθητών με αμαξίδια και όχι μόνο.
Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα γίνει γι’ αυτό το σκοπό έκθεση φωτογραφίας της δημοσιογράφου Ελένης Α. Παπαθανασίου – Αποστολάκη με θέμα «Βόλος η πόλη μου» και με αφορμή την εκδήλωση δόθηκε συνέντευξη τύπου, από την ίδια, τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων, την πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων μαθητών ΑμεΑ και της διευθύντριας του ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Οι εμπλεκόμενοι στην προσπάθεια κάλεσαν τους Βολιώτες και τους Θεσσαλούς να ενωθούν στην προσπάθεια, σχηματίζοντας μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης, ώστε το όνειρο των μαθητών του σχολείου, για την αγορά του λεωφορείου, να γίνει πραγματικότητα. Η έκθεση φωτογραφίας θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, κ. Δημήτρης Χορταργιάς ευχαρίστησε τη δημοσιογράφο Ελένη Παπαθανασίου για την προσφορά, ώστε να βοηθήσουμε όλοι μαζί για την αγορά του λεωφορείου. «Είναι ένα θέμα που άγγιξε την ψυχή όλων μας. Την ημέρα που ήλθε η Ελένη να μας πει τη σκέψη της πως να σχεδιάσουμε εκδήλωση, ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Όλοι συνεργαζόμαστε για να στηθεί σωστά η έκθεση ώστε να έχουμε ανταπόκριση. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι μόνο να καταγράφουν τις ειδήσεις, αλλά να βοηθούν την εξέλιξη των ανθρώπων και της κοινωνίας», τόνισε.

Από την πλευρά της η Ελένη Παπαθανασίου τόνισε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε προ μηνών από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τόνισε πως όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των παιδιών για τη μετακίνησή τους. Ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την επιτυχία της έκθεσης και πρόσθεσε ότι «έχουμε γίνει μεγάλη αλυσίδα αγάπης που θα διευρύνουμε», ενώ κάλεσε τους Βολιώτες και τους Θεσσαλούς στη φωτογραφική έκθεση, στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηλίας Κουτσερής εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι οι δημοσιογράφοι αποδεικνύουν ότι δεν καταγράφουν απλά γεγονότα και μπαίνουν μπροστά, με την ιδέα της Ελένης Παπαθανασίου, για να μπορέσουν μέσα από την διαδικασία αυτή να συμβάλλουν οικονομικά στην απόκτηση του λεωφορείου, αλλά και ως γονέας και πρόεδρος της Ένωσης, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Ο πρόεδρος κάλεσε όλα τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων να επισκεφθούν την Παρασκευή και θα διαρκέσει μία εβδομάδα, ώστε μέσα από εκεί να συμβάλλει ο καθένας από την πλευρά του για την απόκτηση του λεωφορείου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ του ΕΕΕΕΚ Ράνια Καρανικόλα, ευχαρίστησε την Ένωση Συντακτών για τα κοινωνικά αντανακλαστική που επέδειξε και είπε ότι η Ελένη Παπαθανασίου σε μια εξαιρετική εκδήλωση η Ελένη Παπαθανασίου, θα διαθέσει φωτογραφίες της με θέμα το Βόλο. Κάλεσε τους Θεσσαλούς να απολαύσουν τα έργα και να συμβάλλουν οικονομικά. Σύμφωνα με την κα Καρανικόλα, η Ελένη Παπαθανασίου είναι μια προσωπικότητα αθόρυβη αλλά αποτελεσματική και δεν είναι η πρώτη φορά που συμπαραστέκεται στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ.

Τέλος η Φωτεινή Γρηγορίου, διευθύντρια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, είπε ότι «ως τελικοί αποδέκτες αυτού του μεγάλου εγχειρήματος το μόνο που μας βγαίνει είναι η φράση ενός μαθητή μας «ζω ένα όνειρο».
Η ίδια εκτίμησε ότι την Παρασκευή οι παραβρισκόμενοι στην εκδήλωση θα ζήσουν μια μαγική βραδιά με ωραίες εικόνες και μουσικές και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το σχολείο θα αποκτήσει το λεωφορείο.

Comments are closed.