Κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και ΠΣΑΤ για τη συνέντευξη τύπου της ΑΕΛ
April 28, 2017
H ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς
April 29, 2017

Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων για την 1η Μαΐου

Η 1η του Μάη είναι απεργία.
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του ’36 στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, την 1η Μάη του ’44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μία δίκαιη κοινωνία.
Αντλούμε δύναμη από την ιστορική πείρα, οργανώνοντας τους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, στα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια κλπ., ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, συμπαραστεκόμαστε στους πρόσφυγες, καταδικάζουμε τις ναζιστικές επιθέσεις και είμαστε απέναντι στην αναβίωση του ναζισμού- φασισμού, αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
Την 1η του Μάη απεργούμε και παίρνουμε μέρος στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων. Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ συμμετέχει στις συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Εύβοιας, απομονώνει τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Μας προκαλεί εντύπωση -όχι και πολύ μεγάλη- η “σιγή ιχθύος” της Ένωσης συντακτών Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Εύβοιας, που μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει εκδώσει μία ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά, παρά μόνον αναπαρήγαγε το δελτίο τύπου της κυβέρνησης “περί αργίας”.
Όμως συνάδελφοι, η 1η του Μάη δεν είναι ΑΡΓΙΑ… ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ…! Έτσι ήταν και έτσι θα μείνει για πάντα.

Leave a Reply