«Ο ελληνικός Τύπος στη Σμύρνη & στην Κωνσταντινούπολη»
December 4, 2007
Τα δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος της Βουλής
January 17, 2009

Ενημέρωση για το Ασφαλιστικό

Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τις συνέπειες για τους δημοσιογράφους αναλύθηκαν στα γραφεία της Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στο Βόλο στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ στις 4 Μαΐου 2008.
«Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει οι ίδιοι να διοικούν και να διαχειρίζονται τα αποθεματικά των Ταμείων τους» σημείωσε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ κ. Αντ. Μανιτάκης.
Ο νομικός Σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ κ. Λάζαρος Μπελίτσης υπογράμμισε πως δημιουργούνται τρεις κατηγορίες (Επικούρηση) στο Ενιαίο Ταμείο, η πρώτη για τα μέλη των Ενώσεων Συντακτών, η δεύτερη για τα μη μέλη και η Τρίτη για τους τεχνικούς. Επίσης αναπροσαρμόζεται ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και πλήττονται κυρίως οι μητέρες οι οποίες για να «κλειδώσουν» τη σύνταξη θα πρέπει να πληρούν ταυτόχρονα τρεις προϋποθέσεις της ασφάλισης, της ανηλικότητας και της ηλικίας της εργαζόμενης. Ουσιαστικά η εργαζόμενη θα πρέπει να κάνει παιδί μετά τα 36!
Ο νόμος θα ακυρωθεί στην πράξη επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κ. Δημήτρης Τσαλαπάτης εξηγώντας τα επίμαχα σημεία που πλήττουν τους δημοσιογράφους. Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ κ. Δημήτρης Πελεκούδας, ενώ παρέστησαν ο γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Αντώνης Νταβανέλλος και το μέλος της Ομοσπονδίας Σταμάτης Νικολόπουλος.

Leave a Reply