Πλήθος κόσμου στην ομιλία του καθηγητή Γ. Μαυρογορδάτου για τον εθνικό διχασμό
December 22, 2018
“Είμαστε πια πρωταθλητές” πρόσκληση στη παρουσίαση βιβλίου του Β. Σκουντή
January 2, 2019

Έκθεση φωτογραφίας της δημοσιογράφου Ελένης Παπαθανασίου

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου για τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Βόλος η πόλη μου», της δημοσιογράφου Ελένης Παπαθανασίου. Η έκθεση  πραγματοποιείται με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για να ενισχυθεί η προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης Βόλου προκειμένου να αγοραστεί ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών με αναπηρία.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης για να στηρίξει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες ο Σύλλογος και να βοηθήσει τους μαθητές με αναπηρία.

«Δίνουμε έναν κοινό  αγώνα με όλους για να αγοραστεί ένα λεωφορείο αγάπης. Για να δουν όσοι ζουν σε κλειστά κλουβιά, στολισμένα με λαμπάκια, ότι η κοινωνία έχει ανάγκες.  Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας.» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Δημήτρης Χορταριάς.


Ο πρόεδρος του επικουρικού ταμείου Αρωγής Συντακτών Θεσσαλίας Σωτήρης Κέλλας τόνισε πως η πιο βαριά αναπηρία είναι το ακρωτηριασμένο πνεύμα και επισήμανε πως έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σε κάθε φαινόμενο μισαναπηρίας. Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής πρότεινε η Ένωση να καθιερώσει κάθε χρόνο μία εκδήλωση σε μία πόλη της Θεσσαλίας για τη στήριξη ενός φορέα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Μαγνησίας Ράνια Καρανικόλα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη μεγάλη ανταπόκριση και χαρακτήρισε την συμμετοχή του κόσμου «όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

«Τα παιδιά με αναπηρίες χρειάζονται και εκπαίδευση. Απευθύνθηκα σε στην πόλη για να πετύχουμε τον στόχο μας για το λεωφορείο και κάναμε διανομή κουπονιών. Η χορηγία από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου μας απογείωσε»  είπε χαρακτηριστικά αλλά αναφέρθηκε και σε άλλες εταιρείες που έδωσαν από 1500 έως 5000 ευρώ. «Είμαστε κοντά πολύ κοντά στον στόχο μας» πρόσθεσε και ευχαρίστησε τη δημοσιογράφο Ελένη Παπαθανασίου για την βοήθειά της στην προσπάθεια αγοράς του λεωφορείου.

Ο πρόεδρος της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου Θανάσης Χαρμάνης δήλωσε πως είναι τιμή να φιλοξενείται η έκθεση της Ελένης Παπαθανασίου στην Εξωραϊστική και χαρακτήρισε απίστευτο το γεγονός ότι σε αυτή την πόλη παραγκωνίζονται τα παιδιά με αναπηρία, αλλά γίνονται δαπάνες για στολισμούς και λαμπάκια.
Την εκδήλωση έκλεισε η Ελένη Παπαθανασίου με μία πολύ συγκινητική ομιλία στην οποία ανέφερε ότι η πόλη πρέπει να γίνει μια γροθιά για τα παιδιά με αναπηρία και πως πρέπει να βοηθήσουν όλοι προκειμένου να αγοραστεί το λεωφορείο που θα βοηθήσει στις μετακινήσεις τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 14 – 21 Δεκεμβρίου 2018, καθημερινά 6-9μ.μ. Στην έκθεση, η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου-Αποστολάκη, παρουσίασε 60 περίπου φωτογραφίες του Βόλου, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά του λεωφορείου.

Comments are closed.