Απεβίωσε στις 7 Φεβρουαρίου 2008, σε ηλικία 85 ετών, ο τ. υπουργός, δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, Χρήστος ή Τάκης Γραμματίδης. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέσθηκε στη Λάρισα από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λάρισας (8/2/2008). Ψήφισμα με το άγγελμα του θανάτου του εξέδωσε η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ.

Ο Χρήστος Γραμματίδης γεννήθηκε το 1923 στο Βόλο. Από την γυναίκα του Ιουλία Ε. Βαλάκη απέκτησε δύο τέκνα, τον Γιάννο και τον Στρατή. Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άσκησε δημοσιογραφία από το 1944 ως συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής στις εφημερίδες της Λαρίσης "Ημερήσιος Κήρυξ", "Λαρισαϊκή", "Κένταυρος", ως εκδότης, διευθυντής κι αρθρογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Λαρίσης "Νέον Βήμα" και στις Αθηναϊκές εφημερίδες "Καθημερινή" και στο "Έθνος" ως συνεργάτης και ανταποκριτής. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος το 1954, Νομαρχιακός Σύμβουλος 1955 - 1958 και Βουλευτής τα έτη 1958, 1961, 1963, 1964, 1974 και 1977. Διετέλεσε υφυπουργός Γεωργίας 1980 - 1981. Διακρίθηκε σαν επιφανής ρήτορας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με μακρά σειρά αγορεύσεων πολλές από τις οποίες άφησαν ιστορία προβληθείσες από τον Ελληνικό τύπο. Τιμήθηκε με τον Ταξιάρχη του Παναγίου Τάφου, τον Τίμιο Σταυρό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, τον Χαλκό Σταυρό της Βασιλίσσης Φρειδερίκης κ.α. Ιδρυτής και επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολεμιστών του Ν. 751 , της Ενώσεως Επαρχιακού Τύπου, του Συλλόγου των εν Αθήναις Λαρισαίων και της Ενώσεως τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών.

Η εφημερίδα του «Νέον Βήμα» ήταν από τις δύο πρώτες Ελληνικές εφημερίδες πού ηθελημένα σταμάτησαν την έκδοσή τους αμέσως μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 αφού αρνήθηκαν να αρθρογραφήσουν υπέρ της Χούντας. Συνελήφθη και φυλακίστηκε με το αντικίνημα του τ. Βασιλέως Κωνσταντίνου κατά της δικτατορίας τον Δεκέμβριο 1967. Μέλος της πρώτης Οργανωτικής Επιτροπής πολιτικών προσωπικοτήτων κατά της χούντας μαζί με τους Αλέξανδρο Μπαλτατζή, Παυσανία Κατσώτα, Θεοχάρη Μαναβή, Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, Σταύρο Μπίρη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Νίκο Μπόμπολα και Θανάση Κανελλόπουλο με πλούσια αντιδικτατορική δράση. Τις θέσεις της Επιτροπής αυτής πρόβαλαν συχνά οι εφημερίδες «Βραδυνή» του Τζώρτζη Αθανασιάδη και «Έθνος» των Κυριαζή και Νικολόπουλου.

Με την Επιτροπή αυτή συνεργάσθηκαν επιφανή πολιτικά στελέχη όπως οι Γεώργιος Ράλλης, Γεώργιος Μαύρος, Ιωάννης Ζιγδης, Ιωάννης Πεσμαζόγλου, Παναγής Παπαληγούρας, Νικόλαος Μπακόπουλος, Δημήτριος Παπασπύρου, Χριστόφορος Στράτος, κ.α. Έγραψε σειρά βιβλίων μεταξύ των οποίων "Πολεμικά Άρθρα", "Βιώματα", "Μνήμες", "Αγορεύσεις στη Βουλή», «Παληά Λάρισα, Μνήμες», «Τραγικά Χρόνια» κ.α.