Στάση εργασίας εφημερίδα “Ελευθερία”
March 31, 2016
Έναυσμα κινητοποιήσεων η πανελλαδική συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία της 12ης Νοεμβρίου
March 31, 2016

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε Ντίνος Παπακώστας

 

 Ο αγαπητός συνάδελφος δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Παπακώστας έφυγε σήμερα το πρωί από κοντά μας σε ηλικία 88 ετών.

Γεννημένος στα Φουρνά της Ευρυτανίας το 1927 τελείωσε εκεί το Δημοτικό και συνέχισε τις γυμνασιακές σπουδές του στην Καρδίτσα, αρχικά και ύστερα στη Λαμία. Στην περίοδο της Κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων (ΕΠΟΝ).

Στην περίο­δο του εμφυλίου βρέθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό και μετά την ήττα, αναγκα­στικά εκπατρισμένος στην Τασκένδη. Ήταν έγγαμος και διπλωματούχος Ανώτα­της Δημοσιογραφικής Σχολής της Μόσχας. Στην Τασκένδη εργάστηκε στην αρ­χή σε εργοστάσια και μετά τις σπουδές του σε εφημερίδες της Ελληνικής πα­ροικίας, όπως αρχικά στην «Προς τη Νίκη» και αργότερα στην καθημερινή εφη­μερίδα «Νέος Δρόμος» από διορθωτής μέχρι αρχισυντάκτης. Επαναπατρίστηκε το 1975 και εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» (Βόλος). Ασχολήθηκε πολύ με μεταφράσεις Ρώσων και Σοβιετικών συγγραφέων και εξέδωσε βιβλίο με τον τίτλο «Ηρωισμοί στα χρόνια του πολέμου», αφιερωμένο στη συντριβή του Ναζισμού στο Β’ Πα­γκόσμιο Πόλεμο.

Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και της Διεθνούς Ενώσεως Δημοσιογράφων.

Η νεκρώσιμη ακολουθία  του Ντίνου Παπακώστα θα ψαλεί  το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Βόλο.

 

 

Leave a Reply