Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας θα απονείμει και φέτος τα ετήσια βραβεία εις μνήμη «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά».

Τα βραβεία απονέμονται με απόφαση της διοίκησης του Μορφωτικού Ιδρύματος σε τέσσερις αποφοίτους Λυκείου της θεσσαλικής περιφέρειας, που πέτυχαν τις υψηλότερες θέσεις εισαγωγής σε πανεπιστημιακές δημοσιογραφικές σχολές.

Συνολικά απονέμονται τέσσερα βραβεία, εκ των οποίων το πρώτο αντιστοιχεί σε 900 ευρώ, το δεύτερο σε 600 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα δύο σε 300 ευρώ το καθένα. Οι απόφοιτοι Λυκείων της Θεσσαλίας που πέτυχαν σε πανεπιστημιακές σχολές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα πρέπει να αποστείλουν στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας (Κ. Καρτάλη 1, Βόλος, ΤΚ 38221) και στα γραφεία του Μορφωτικού Ιδρύματος (Μεγ. Αλεξάνδρου 3 – Λάρισα) μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2007 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και συγκεκριμένα:

- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου του Λυκείου, ώστε να διαπιστώνεται το σχολείο αποφοίτησης.

- Βεβαίωση εισαγωγής σε δημοσιογραφική σχολή ΑΕΙ, από την οποία να προκύπτει και η σειρά εισαγωγής.

Η απονομή των βραβείων «Μαρκατά» θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα.