Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε
March 30, 2016
Δελτίο Τύπου για Εργατική Πρωτομαγιά 2015
March 30, 2016

Ανακοίνωση για την εφημερίδα “Ελευθερία”

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας, χαιρετίζει τη στάση των συναδέλφων δημοσιογράφων και όσων  άλλων εργαζομένων στην εφημερίδα «Ελευθερία» αντιστάθηκαν στην απόπειρα αιφνιδιασμού από την πλευρά της διοίκησης, για την επιβολή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας με δυσμενείς όρους, που πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και διαδικασίας η εργοδοσία προσπάθησε να αποσπάσει.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ προειδοποιεί πως δεν είναι διατεθειμένο να ανεχθεί την τροποποίηση των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή ντε φάκτο αποφάσεων, κατά παράβαση ακόμα και της ισχύουσας μνημονιακής νομοθεσίας, που προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες διαβούλευσης. Πολύ δε περισσότερο, όταν υπάρχουν διατυπωμένες θέσεις του  Υπουργού Εργασίας κ. Σκουρλέτη, οι οποίες προοιωνίζουν την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η αντίστοιχη προτροπή του προς τους εργαζόμενους να μην υπογράφουν ατομικές συμβάσεις.

Καλούμε τη διεύθυνση της εφημερίδας «Ελευθερία» να εγκαταλείψει τις παρελκυστικές λογικές (π.χ. αιφνιδιαστικές ψηφοφορίες εργαζομένων, παρουσία της εργοδοσίας) να σεβαστεί την κείμενη νομοθεσία και να εναρμονιστεί με το θεσμικό πλαίσιο που προαναγγέλλει η νέα κυβέρνηση της χώρας.

Η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα τεκταινόμενα στο χώρο της μεγαλύτερης περιφερειακής εφημερίδας και είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με δυναμικό τρόπο κάθε απόπειρα περιστολής των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

 

Leave a Reply